You are here

Working conditions: insulating a 17th-century house

Date: 
Monday, 30 December, 2013 to Monday, 18 May, 2015
Responsible: 
Mared McAleavey
Steve Burrow
Emyr Davies
Number of Participants / Visitors / Audience: 
3

The aim of this project was to improve the quality of the working environment in a 17th-century farmhouse which is open to the public throughout the winter.

Initially the building was presented without glazing, and with the door often held open to encourage visitors to enter. This provided a cold and drafty working environment for staff, and an inauthentic view of how people lived in the past.

As part of this project, benchmarking trips were undertaken to other organisations with similar buildings and a range of options were explored which led to a warmer and less drafty space.

These are detailed in the attached report.